Τρέχουσα Έκθεση

Την Πέμπτη 6 Απριλίου εγκαινιάζεται στις 8 μ.μ. η πρώτη ατομική έκθεση του street artist Dreyk the Pirate με τίτλο ‘Sincerely Yours’.

O Dreyk the Pirate ξεκίνησε να βάφει τοίχους τα τέλη της δεκαετίας του ’90 αλλά μόλις το 2004 υιοθέτησε το στυλ που και καθιέρωσε ως προσωπική γραφή του και αυτό δεν είναι άλλο από τα χοντρά ναυτάκια και τη θαλάσσια ζωή στο σύνολό της.
Γιατί θαλάσσια ζωή; Γιατί πάντοτε τον συνέπερνε η θάλασσα, οι πειρατές, η ζωή των ναυτικών, τα μυθικά πλάσματα που λέγονται γοργόνες, το φως και το χρώμα των ελληνικών νησιών, ακόμα και οι παλιές φωτογραφίες και τα σκηνικά.

Το στυλ του έχει μια δόση χιούμορ, το οποίο είναι διανθισμένο με ψήγματα μελαγχολίας και ευαισθησίας. Είναι ηθογραφικά και ορισμένες φορές ονειρικά τα θέματά του και τα αποδίδει όπως θέλει ο ίδιος, πετυχαίνοντας έτσι να περάσει κάποιο κρυφό μήνυμα για οικουμενικές έννοιες, όπως είναι ο έρωτας, ο θάνατος και οι ανθρώπινες αξίες. Συχνά την κεντρική φιγούρα του ναύτη τη συνοδεύει μια γοργόνα, ως σύντροφος ζωής ή και κεραμιδόγατες, χαρακτηριστικές μασκότ των ελληνικών νησιών.

Στον χώρο της γκαλερί παρουσιάζει μια γκάμα έργων με διαφορετικές τεχνοτροπίες, όπως ακρυλικά, παστέλ και ακουαρέλες. Ουσιαστικά, είναι έργα που έχει δημιουργήσει από το 2014 έως και σήμερα και εν όψει της πρώτης ατομικής του παρουσίασης, αποτελούν μια κατάθεση ψυχής με τον χαρακτηριστικό τίτλο ‘Sincerely yours’…. φράση, η οποία θα μπορούσε εύκολα να κοσμεί το μπράτσο ενός ναύτη ως tattoo.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Dreyk the Pirate γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Στα τέλη των 90’s ξεκίνησε παραδοσιακό graffiti, μέχρι που το 2003-2004 παρατήρησε το street art στην Ευρώπη και επηρεασμένος απο τις σπουδές του στην Γραφιστική, ξεκινά και καθιερώνει ζωγραφίζοντας το θαλάσσιο μοτίβο στους δρόμους της Αθήνας, με βάρκες, πειρατές και γοργόνες. Το 2006 αποφοιτεί ως γραφίστας και ξεκινάει να δουλεύει σε περιοδικά ως Art Director. Έκτοτε συμμετέχει διεθνώς σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις, φεστιβάλ και πολιτιστικά events. Τα τελευταία χρόνια έχει καθιερώσει ως κύριο του θέμα τους φτωχούς χοντρούς ναύτες σε δίχρωμες παλέτες χρωμάτων.

Dreyk the Pirate was born in Athens, Greece in 1986. He started as a graffiti artist in the late 90’s and since 2004, with influences from the European street art scene and from his studies in Graphic Design, he has been creating street paintings worldwide, depicting fat, poor sailors and sea settings using white & blue or orange colors. Since 2006 he has been working as an Art Director / Illustrator for several magazines. Ηe has participated in many group exhibitions and cultural events in Greece and abroad. His first solo exhibition will be presented in Art Zone 42 Gallery.