ARTZONE 42 | GALLERY

Την Πέμπτη 22 Απριλίου, στις 8:00 μ.μ. εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης Art Zone 42, επί της Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου 42, η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αρετής Κλουτσινιώτη, με τίτλο "Conquerors" .

Kάθε πίνακας της ζωγράφου, που παρουσιάζεται στην συγκεκριμένη ενότητα, εμφανίζεται ως ένας μικρόκοσμος. Τα στοιχεία που τον απαρτίζουν, άλλοτε είναι αναγνωρίσιμα, πότε πάλι παραμένουν ασαφή, εξαρτώμενα από την απόσταση που θα «διαβάσει» κανείς την εικόνα. Μια εικόνα, που δίνει την εντύπωση ενός εικαστικού «τάπητα» ή μιας mandala, ενός δηλαδή τελετουργικού πεδίου, που θυμίζει παράδοξο λαβύρινθο, στον οποίο εισβάλλουν, συναθροίζονται, αλληλεπενεργούν και την ίδια στιγμή δραπετεύουν μετασχηματιζόμενα μορφώματα, τα οποία ταυτοχρόνως λειτουργούν ως ιερογλυφικά και ως μικροοργανισμοί.

> Αποθήκευση δελτίου τύπου
Conquerors

  Τίτλος Έργου: Delirium Dance
> Μεγέθυνση Έργου Διαστάσεις: 100 x 70 εκ
  Tεχνική /υλικά: Μεικτή τεχνική


Ανάλογα με την θέση και τους συσχετισμούς που αναπτύσει κάθε μόρφωμα, σε αυτά τα έργα της Αρετής Κλουτσινιώτη, παίρνει υπόσταση ο χώρος, τόσο ο φυσικός, όσο και ο νοηματικός, που αναπτύσσεται μέσα από ακολουθίες και υπονομεύσεις μιας σειραϊκής λογικής. Την διαλεκτική αντίθεση που αναπτύσσεται ανάμεσα στην πειθαρχία και στην αυθαιρεσία, στην νομοτέλεια και στην τυχαιότητα, στο προσμετρήσιμο στοιχείο και στο άπειρο, στην ευταξία και στο χάος, την προβάλλουν οργανικά μοτίβα που προέρχονται από την φύση και από τον περιβάλλοντα μεταβιομηχανικό χώρο.

Τα μοτίβα αυτά ή τα μορφικά στοιχεία εναλλάσσονται και παράδοξα συμβιώνουν, όπως το πεπερασμένο και το ατελές, η μνήμη και η εντύπωση, οι εγγύτητες και οι αποστάσεις ενός κόσμου που διαρκώς ανακαθορίζεται και αινιγματικά επαναπροσδιορίζεται με παιγνιώδη πάντα διάθεση, με χιούμορ, λυρισμό, σαρκασμό, επιθετικότητα και ευφρόσυνη ειρωνία. Το οικείο συνυπάρχει με το αδιασφάλιστο και η προσδοκία με την απροσδιοριστία μιας ακολουθίας «περιπετειών» της ζωής, η οποία μέσα από ζωηρά χρώματα και άλλοτε με ήσσονων τόνων χρωματικές αντιθέσεις, δημιουργεί απρόσμενους ρυθμούς και συναρτήσεις του εφήμερου με το επαναληπτικά ατέρμονο. Η αλήθεια και η πλάνη ανάμεσα στους κατακτητές (conquerors) και στους κατακτημένους (conquered), αφορά έναν ακατοχύρωτο εντέλει κόσμο, στον οποίο η φαινομενολογία εναλλάσσεται με την οντολογία, με ζητούμενο πάντα τον τρόπο και τις αποστάσεις απ' όπου αντικρύζουμε τις διαφορετικές «πραγματικότητες» που βιώνουμε μέσα από την σχετικότητά τους.

Το παραπάνω απόσπασμα προέρχεται από το κείμενο της Κριτικού και Ιστορικού Τέχνης Αθηνάς Σχινά, το οποίο δημοσιεύεται ολόκληρο στον Kατάλογο της ζωγράφου που έχει εκδοθεί με αφορμή την τρέχουσα έκθεση.

> Βιογραφικό εικαστικού (.doc)  
> Αποθήκευση κειμένου (.doc)  
Conquerors Τίτλος Έργου: Conquerors and Others

Διαστάσεις: 100 x 70 εκ
Tεχνική /υλικά: Μεικτή τεχνική

> Μεγέθυνση Έργου

 

 

 

 

 


ConquerorsΤίτλος Έργου: The Hunting of Alma

Διαστάσεις: 100 x 70 εκ
Tεχνική /υλικά: Μεικτή τεχνική

> Μεγέθυνση Έργου

 

 

 

 

 


Conquerors

Τίτλος Έργου: Brain Parade

Διαστάσεις: 100 x 70 εκ
Tεχνική /υλικά: Μεικτή τεχνική

Το έργο συμμετείχε τέσσερεις φορές στον διαγωνισμό 'Showdown' για τους 'On line artists' της Saatchi Gallery, επιτυγχάνοντας την 3η θέση  μεταξύ των 50 επικρατέστερων.

> Μεγέθυνση Έργου

 

 

 

 

 


Conquerors


Χωρίς τίτλο

Διαστάσεις: 100 x 70 εκ
Tεχνική /υλικά: Μεικτή τεχνική

> Μεγέθυνση Έργου

 

 

 

 

 


ART ZONE 42
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00-15:00 και 17:30-20:30
Τετάρτη, Σάββατο: 11:00-15:00
Δευτέρα κλειστά

ΛΕΩΦ. ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 42, ΑΓΑΛΜΑ ΤΡΟΥΜΑΝ, 11635 ΑΘΗΝΑ | 210 7259549
info@artzone42.gr
If your Email Program does not support HTML messages, click HERE to see Press Release