az-header_MANAVI
01

«Εξερεύνηση», λάδι και τυπογραφικό μελάνι σε καμβά, 80 x 80εκ.

02

«Ξύπνημα», λάδι και τυπογραφικό μελάνι σε καμβά, 80 x 80εκ.

Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου, στις 7 μ.μ. εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης ART ZONE 42, επί της Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου 42, η όγδοη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Πένης Μαναβή με τίτλο «Τα Φανερά και Αδιόρατα».

Τα ελκυστικά, ευφρόσυνα και μεγαλειώδη «τοπία» της ζωγράφου, ανεξαρτήτως του μεγέθους με τα οποία αυτά παρουσιάζονται, μας ανοίγουν έναν κόσμο συναντήσεων της οργανικής με την ανόργανη ύλη, τόσο στις επίγειες, όσο και στις ενάλιες διεργασίες της.

03

«Πέταγμα», λάδι και τυπογραφικό μελάνι σε καμβά, 80 x 80εκ.

Ο κόσμος των φυτών και των ζώων, αντανακλά τον έμβιο διάλογο και την συμβιωτική αντιπαράθεση του θαυμαστού και του δραματικού στοιχείου της φύσης, μέσα από την αειφορία της εξέλιξης και της ανάπτυξής της. Παράλληλα, ο κόσμος της οπτικής μας προσβασιμότητας, (με τις νομοτέλειες, τις φαινομενικότητες, τα αινίγματα και τις παραδοξότητές του), αντανακλά και την ανάλογη δρώσα κατάσταση της ψυχικής μας ενδοχώρας, των αισθημάτων, των λογισμών και των ποικίλων τροπών που διαμορφώνουν οι διαθέσεις μας και μέσω αυτών αντλούμε πληροφορίες για την ζωή.

04

«Νωχελικότητα», λάδι και τυπογραφικό μελάνι σε καμβά,80 x 80εκ.

Η Πένη Μαναβή με το εξαιρετικό της σχεδιαστικό ταλέντο και την ευαίσθητη χρωματική της παλέτα, δεν αποτυπώνει απλώς όψεις της φύσης. Με έναν συνδυασμό ρεαλιστικής αναγνωσιμότητας των θεμάτων της, (που αποκτούν ένταση από την εξπρεσσιονιστική της ελεύθερη πινελιά), με μετεμπρεσσιονιστικές επίσης αντιπαραθέσεις και με τον πηγαίο της χειρονομιακό (και κατά βάση αφαιρετικό) λυρισμό, μεταφέρει στο βλέμμα του θεατή συγκινησιακά φορτία, που ενεργοποιούν τον στοχασμό και την φαντασία του.

05

«Αναζήτηση», λάδι και τυπογραφικό μελάνι σε καμβά, 60 x 60εκ.

Τα έργα της ζωγράφου θυμίζουν πολυεπίπεδα παλίμψηστα. Μέσα από την ποικιλία και την διαφάνεια της στρωματογραφίας τους, «ιστορούνται» οι ρόλοι και οι συνέργειες του φωτός, του χώρου και του χρόνου, σ' αυτά της τα «φανερά κι αθέατα» πεδία της όρασης, αλλά και των μεταισθήσεων που γεννά ως έναυσμα η ίδια η ζωή, την οποία μορφοποιεί με μοναδικό τρόπο, η δυναμική εικαστική γραφή της Πένης Μαναβή, στην ξεχωριστή αυτή ενότητα των έργων της.

Τον κατάλογο της έκθεσης προλογίζει η Ιστορικός Τέχνης Αθηνά Σχινά.

Η έκθεση διαρκεί έως και το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012.

Ώρες λειτουργίας:
Κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 11:00–15:00 και 17:30 – 21:00.
Tετάρτη και Σάββατο 11:00 – 15:00.

Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.

az-line

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ

AZ42-MANAVI_photo_bw

Η Πένη Μαναβή γενήθηκε το 1968. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή τον Ι. Ψυχοπαίδη και αποφοίτησε με Άριστα το 2004. Επίσης, είναι πτυχιούχος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό στη Φυσική Ακτινοβολιών στο UCL του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα ενώ έχει πραγματοποιήσει επτά ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Μαδρίτη.

«_Η διερεύνηση των φυσικών νόμων μέσω της ενασχόλησής μου με τις φυσικές επιστήμες καθώς και η ζωγραφική έκφραση της σχέσης μου με την φύση αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, της ανάγκης μου να εκφράσω τον θαυμασμό μου για το μεγαλείο της και να την εξερευνήσω κάνοντας ταυτόχρονα και μια ενδοσκόπιση._»

az-line

Η έκθεση διαρκεί από τις 6 Νοεμβρίου έως και το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012.

© 2012 copyright Π. Μαναβή

az-footer_UNIVERSAL