Ως γνήσιος ταξιδευτής, o Mario de Paduanis χαρτογραφεί έναν Κόσμο που ξεπερνά τα όρια της οπτικής πραγματικότητας. Ο ελληνο-ιταλικής καταγωγής ζωγράφος, αριστούχος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, μας μεταφέρει σε τόπους μεταξύ ανάμνησης και ονείρου, μέσα από ουτοπικούς συνειρμούς και διαδρομές σε μέρη πλανεμένα. Με αμείωτο ενδιαφέρον προς το φαινόμενο της φύσης ως υπόβαθρο της δημιουργίας και ελευθερίας του, ο Mario de Paduanis μας αποκαλύπτει έναν «Ονειρικό Κόσμο» στην πρώτη του ατομική έκθεση.

> Μεγέθυνση Τίτλος Έργου: Mondo Onirico
  Διαστάσεις: 106cm X 253cm
  Τεχνική: Λάδι σε κάμποτο

"Στη δουλειά μου, δεν προβαδίζει η θεωρία ποτέ, αλλά έλκεται από την πράξη. Ξύπνιος ανταμώνω σκέψεις συνειδητές, θυμάμαι μυρωδιές, φαντάζομαι. Κοιμισμένος, υφαίνω αρώματα στα όνειρά μου, ζωγραφίζοντας άπραγος.

Ο Κόσμος που παρουσιάζεται στα μάτια μου δεν είναι ο πραγματικός, μια και η όραση αντιλαμβάνεται μόνο τη θνητή του όψη. Η διαδικασία μορφοποίησης μιας εικόνας, εμπεριέχει τη συγκεκριμένη συγκινησιακή μου φόρτιση τη στιγμή της υλοποίησής της. Τα έργα μου, επιδιώκουν να προκαλούν διάλογο που να φτάνει τη δυναμική η οποία θα ενεργήσει συναισθηματικά και νοητικά στον θεατή.

Στη ζωγραφική μου, το ενδιαφέρον μου για τα χρώματα δεν είναι εντελώς οπτικής και υλικής φύσης, αλλά εδρεύει σε πνευματικές και ψυχικές εμπειρίες. Η κινητικότητα και ο πλαστικός χώρος δημιουργείται από παχύρευστη υφή χρωμάτων, δοκιμάζοντας τη γραφή σε πολλές εκδοχές. Στα έργα μου, το χρώμα πλάθει τη φόρμα με τη χωροπλαστική του δύναμη. Το χρώμα οικοδομεί και συνθέτει. Δίνοντας έμφαση στην ένταση και την καθαρότητά του, διαβαθμίζω πεδία, δημιουργώντας αντιθέσεις με βίαιες συγκρούσεις και αλλαγές ρυθμών. Άλλοτε μελωδικών και άλλοτε συγκοπτόμενων.

Πυρήνας της δουλειάς μου και πηγή των εμπνεύσεών μου είναι η αναγκαιότητα διερεύνησης του μυστηρίου της ύπαρξης που αφορά στον κόσμο της φύσης, όσον και σ’αυτόν του ατόμου. Η σχέση μου με τη φύση είναι ζωή, βίωμα, ανάγκη ύπαρξης και ανοιχτό πεδίο έρευνας, καθιστώντας στη ζωγραφική μου την αναγκαιότητα - όχι μόνον αποτύπωσης και αναπαραγωγής της - αλλά κυρίως αναδημιουργίας της."
Μario de Paduanis
> Βιογραφικό καλλιτέχνη (.doc)  
> Αποθήκευση κειμένου (.doc)  Τίτλος Έργου: Sogno I

Διαστάσεις: 50cm X 70cm
Τεχνική/ υλικά: Λάδι σε μουσαμά
> ΜεγέθυνσηΤίτλος Έργου: Περίπατος

Διαστάσεις: 50cm X 70cm
Τεχνική/ υλικά: Λάδι σε μουσαμά
> ΜεγέθυνσηΤίτλος Έργου: Sogno IΙ

Διαστάσεις: 50cm X 70cm
Τεχνική/ υλικά: Λάδι σε μουσαμά
> Μεγέθυνση

Τίτλος Έργου: Sussurri di Colori

Διαστάσεις: 64cm X 102cm
Τεχνική/ υλικά: Λάδι σε μουσαμά
> Μεγέθυνση


> Μεγέθυνση Τίτλος Έργου: Φωνές Ονείρων
  Διαστάσεις: 150cm X 280cm
  Τεχνική: Λάδι σε μουσαμά (7 τελάρα)