Painting, Ζωγραφικη

Σίσσυ Εισαγγελέα – Ατραπός

Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, εγκαινιάζεται στην Art Zone 42 Gallery η ατομική έκθεση της Σίσσυς Εισαγγελέα με τίτλο ‘Ατραπός’

‘’Τo ζωγραφικό ταπεραμέντο της Σίσσυς Εισαγγελέα είναι έντονο, νευρώδες, φευγαλέο. Η χρωματική της γκάμα είναι εσκεμμένα επιλεκτική, απεικονίζοντας αναφορές – σύμβολα, μεταβαίνοντας από το συγκεκριμένο στο αφηρημένο και αντιστρόφως. Στα έργα της υπάρχει μια συνέχεια εικόνων και μοτίβων με ρέουσα πινελιά. Αναδεικνύει τμηματικά λεπτομέρειες της φύσης και άλλοτε συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά των αμπελώνων της σε μια εικόνα, σε μια μεστή σύνθεση.

Η εικαστική ματιά της χαρακτηρίζεται από μια δυναμική με έντονες διαγωνίους και οδηγό το χρώμα. Έτσι χτίζει τις φόρμες, οι οποίες ενσωματώνονται η μια μέσα στην άλλη και αλληλοσυμπληρώνονται. Οι πρωταγωνιστές, τα σκιάχτρα, φαντάζουν να αιωρούνται αιώνια ανάμεσα στους αγρούς, απαλλαγμένα από τη στιβαρότητά τους, προσδίδοντας στη σύνθεση εξωτερικευμένη κομψότητα και στωικότητα, προς μια ελεύθερη σκέψη’’.

Τζωρτζίνα Θέου

Ιστορικός Τέχνης – Gallery Manager

 

Η Σίσσυ Εισαγγελέα αναφέρει χαρακτηριστικά για το έργο της:

‘’Ατραπός, σ’αυτό το μονοπάτι που δύσκολα ακολουθεί κανείς, κι αν το κάνει βρίσκεται εκτεθειμένος είτε στο φως που εξαγνίζει, είτε στο σκότος που ταράζει˙  όμως, όπως λέει ο Καζαντζάκης, μόνο στην άκρη του γκρεμού βγάζεις στην πλάτη σου φτερά για να πετάξεις˙  εκεί βρέθηκα και ξαφνικά συναντώ μια ανθρωπόμορφη σιλουέτα, ένα σκιάχτρο, να στέκει σιωπηλά με τα χέρια τεντωμένα, να λικνίζεται θροϊζονταs ακόμα και με το πιο ανάλαφρο αεράκι, αγέρωχο και μόνο, ψυχή τηs ζωντανήs στρατιάς των αμπελιών˙ μοιάζει ακοίμητos φρουρός, διάλογοs χωρίs δυνατότητα διαφυγήs, ανώνυμο έργο μιαs τέχνηs ταπεινήs με φόντο την αγωνία τηs καθημερινότηταs, του μόχθου τηs επιβίωσηs, ασκεί μια απερίγραπτη γοητεία˙  αδιαφορεί για το τέλοs ή για τον σκοπό, δεν ξέρει γιατί υπάρχει… μια αλληγορία υπαρξιακήs αγωνίαs, μια ποιητική στο «γίγνεσθαι», στη σύνθεση μέσα από τη σύγκρουση, μια ματιά στην αδιάλειπτη σχέση ‘άνθρωποs-φύση’ ‘’

 

Βιογραφικό

Η Σίσσυ Εισαγγελέα γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Ολοκλήρωσε σπουδέs διακόσμησηs εσωτερικού χώρου στην Ελλάδα, κεραμικήs στο Ιnstituto d’arte Ballardini στη Faenza, Ιταλία και ζωγραφικήs-χαρακτικήs στην Accademia Di Belle Arti Bologna,Ιταλία. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακέs σπουδέs στη ζωγραφική με υποτροφία του ΙΚΥ στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας με καθηγητή τον Νίκο Κεσσανλή. Έχει στο ενεργητικό της πέντε ατομικές εκθέσεις σε επιλεγμένους χώρους τέχνης στην Αθήνα. Στην Art Zone 42 Gallery παρουσιάζει την έκτη ατομική της. Έχει επίσηs συμμετάσχει σε πολλέs ομαδικέs εκθέσειs ζωγραφικήs, χαρακτικήs, κεραμικήs και φωτογραφίαs στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 1987 είναι μέλοs του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

 

Με την ευγενική χορηγία:

Logo

 

 

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΓΚΑΛΕΡΙ

Τρ/Πεμ/Παρ: 11.00 – 15.00 & 18.00 – 21.00
Τετ/Σαβ : 11.00 – 15.00
Πέμ. 31/12, Δευτ. 4 /1 : 11.00 – 15.00
1/1, 2/1, 6/1: ΚΛΕΙΣΤΑ