Uncategorized, Ζωγραφικη

Η Αναζήτηση – Ιφιγένεια Αποστολοπούλου

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου εγκαινιάζεται στις 8.00 μ.μ η έκτη ατομική έκθεση της Ιφιγένειας Αποστολοπούλου με τίτλο ‘Η Αναζήτηση’. Η εικαστική γραφή της Ιφιγένειας Αποστολοπούλου χαρακτηρίζεται από φιγούρες εξαυλωμένες μέσα στον χώρο και τον χρόνο, σε ένα αφηρημένο περιβάλλον.

Στη θεματική που παρουσιάζεται στην γκαλερί Art Zone 42, επιχειρεί να αποτυπώσει αυτό το απόκοσμο σύνολο με χρώματα που η ίδια δε συνηθίζει…με διαβαθμίσεις του μπλε και του πράσινου, ροζ, μωβ και έντονες κόκκινες πινελιές, δίνοντας έτσι έμφαση στην τραγικότητα της οντότητας, η οποία με μνήμες από το παρελθόν και όνειρα για το αβέβαιο μέλλον, παραμένει στο παρόν αναζητώντας, χαράσσοντας τη δική της πορεία περιπλάνησης.

Η περιπλάνηση αυτή άλλοτε μοιάζει με λαβύρινθο και άλλοτε συνδέεται με ονειρικούς δρόμους που προσκαλούν και μαγεύουν. Αρκετές φορές η ίδια προσμένει πίσω από πλέγματα σαν κάγκελα μάλλον παραθύρου, μοιάζει να αναπολεί και να θυμάται, καταρρίπτοντας τα όρια μεταξύ του ορατού και του αοράτου.

 

Βιογραφικό

Η Ιφιγένεια Αποστολοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται. Την περίοδο 1990 – 1996 σπούδασε γλυπτική στο εργαστήριο του Κολλεγίου Αθηνών με δάσκαλο τον γλύπτη Αρμακόλα και στο Public School of Sculpture στο Brighton, στην Αγγλία.

Την περίοδο 2000-2004 πραγματοποίησε σπουδές ζωγραφικής με δάσκαλο τον ζωγράφο Γιώργο Ρόρρη. Αποφοίτησε το 2009 από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας με σπουδές ζωγραφικής και καθηγητές τους Πάνο Χαραλάμπους, Χρόνη Μπότσογλου, Ρένα Παπασπύρου, φωτογραφίας με καθηγητή τον Μανώλη Μπαμπούση και γλυπτικής με καθηγητή τον Νίκο Τρανό.

Έχει συμμετάσχει σε επιλεγμένες ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και έχει πραγματοποιήσει πέντε ατομικές. Τον Μάρτιο του 2019 διοργανώνει την έκτη ατομική της στην γκαλερί Art Zone 42. Έργα της βρίσκονται σε σημαντικές ιδιωτικές συλλογές.