Art Athina

Art Athina 2021

Art Athina 2021

Η Art Athina Virtual θα πραγματοποιηθεί και φέτος διαδικτυακά από την 1 έως τις 30 Νοεμβρίου 2021 (www.aavirtual.gr).

Η γκαλερί Art Zone 42 συμμετέχει στη Διεθνή Φουάρ Σύγχρονης Τέχνης με 4 καταξιωμένους καλλιτέχνες: τον Πάνο Μπάκα, το Νίκο Σαπέρα, τη Μαρία Σταμάτη και τον Γιάννη Στεμπίλη. Τα έργα των καλλιτέχνων θα παρουσιαστούν παράλληλα με τη διαδικτυακή παρουσίασή τους και σε φυσική έκθεση, η οποία θα λάβει χώρα στην γκαλερί το διάστημα 2 – 13 Νοεμβρίου.

Art Athina Virtual www.aavirtual.gr:
**1 – 30 Νοεμβρίου**

Art Zone 42 Exhibition:
**2 – 13 Νοεμβρίου**

Ώρες λειτουργίας γκαλερί:
Τρ. – Πέμ. – Παρ.: 15.00 – 21.00, Τετ. – Σάβ. : 11.00 -15.00

Καλλιτέχνες

Μαρία Σταμάτη

Η Μaρία Σταμάτη είναι εικαστικός και ποιήτρια. Γεννήθηκε στην Αμφιλοχία και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε κοντά στον Ryne Bergstrom (καθηγητή Σxολής Καλών Τεχνών Γκέτεμποργκ), στο εργαστήρι ζωγραφικής του Μ. Βελούδιου και για μικρό διάστημα με τον Κ. Νιάρχο. Έχουν εκδοθεί έξι ποιητικές συλλογές της. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και της Εθνικής εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γερμανικά, πολωνικά και τσέχικα. Έχει διακριθεί και βραβευτεί 6 φορές για το έργο της. Οσον αφορά τον τομέα των εικαστικών, έχει φιλοτεχνήσει εξώφυλλα πολλών βιβλίων και έργα της συμπεριλαμβάνονται σε εικαστικές εκδόσεις στο εξωτερικό. Έχει παρουσιάσει 21 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πάνω από 120 ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάνος Μπάκας

Ο Πάνος Μπάκας γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει κάνει πολυετή μαθήματα ζωγραφικής δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην τέχνη της ελαιογραφίας. Τα έργα του έχουν μια έντονα υπαρξιστική διάσταση. Ο ίδιος επικεντρώνει το ενδιαφέρον του τόσο στο αντικείμενο όσο και στη σκιά που το περιβάλλει θέλοντας να αναδείξει το άρρητο μυστικό της σχέσης τους. Έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο και έργα του βρίσκονται σε οργανισμούς και ιδιωτικές συλλογές. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Γιάννης Στεμπίλης

Ο Γιάννης Στεμπίλης γεννήθηκε το 1968. Από το 1986 και για τρεις δεκαετίες υπήρξε σχεδιαστης κοσμηματων. Εδώ και μερικά χρόνια πάντρεψε τις τεχνικές του ικανότητες στην κατεργασία των μεταλλων με το ενδιαφέρον του για τις εφαρμοσμένες και εικαστικές τέχνες. Ετσι προέκυψε μια δική του τεχνική με έργα σκαλισμένα και διαμορφωμένα πάνω σε μέταλλα που συχνά κάνουν φιλότιμες προσπάθειες να ξεφύγουν από το τελάρο και να διεκδικήσουν τον τρισδιάστατο χώρο. Κάθε έργο θέλει από 2 έως 6 μήνες για να ολοκληρωθεί. Έχει λάβει μέρος σε αρκετές εκθέσεις κοσμημάτων, σε εικαστικές ομαδικές εκθέσεις σε χώρους τέχνης και γκαλερί της Ελλάδας. Έχει εκπροσωπήσει επίσης την Ελλάδα στην Biennale νέων καλλιτεχνών της Ευρώπης στη Λισαβόνα το 1994, καθώς και στην Βiennale του Λονδίνου το 2021.

Νίκος Σαπέρας

Ο Νίκος Σαπέρας γεννήθηκε στην Καισαριανή το 1949. Σπούδασε Αρχιτεκτονική και Ζωγραφική στην Αθήνα και στο Παρίσι. Από το 1979 διατηρεί γραφείο Αρχιτεκτονικών Μελετών στην Αθήνα. Έχει εκπονήσει αρχιτεκτονικές μελέτες δημοσίων και ιδιωτικών έργων. Από το 1974 μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές σε Αθήνα, Λευκωσία, Παρίσι, Βρυξέλλες. Έργα του βρίσκονται σε Μουσεία, Πινακοθήκες, σε ιδιωτικές συλλογές και σε δημόσιους χώρους.

‘’POP UP @ King George Hotel’’

Παράλληλα με την Art Athina, θα πραγματοποιηθεί επίσης από τους διοργανωτές μια έκθεση ‘pop up’ στον ισόγειο χώρο του ξενοδοχείου King George στην Πλατεία Συντάγματος, υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με τη συμμετοχή όλων των γκαλερί με ένα χαρακτηριστικό έργο. Η έκθεση θα κρατήσει 10 μέρες.

**Διάρκεια: 12 – 23/11/2021**
**Εγκαίνια: Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 18.00**
Ωράριο: Καθημερινά 13.00 – 21.00

Στον χώρο τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας όπως αυτά έχουν εξαγγελθεί.
Η είσοδος επιτρέπεται μόνο με χρήση μάσκας.